Welkom bij de Rij- en Jachtvereniging Assen

Welkom op onze website!!

Rij- en Jachtvereniging Assen volgt in Assen andere hoefslag !!

In de jaren 2011/2012 is het opheffen van de vereniging meerdere malen ter sprake geweest en is het zelfs al tot een opheffingsvergadering gekomen. Een aantal leden vond dit erg jammer, zonde van al die mooie jaren en besloot dat de vereniging niet zomaar kon stoppen te bestaan. Inmiddels is er een vernieuwd en enthousiast team opgestaan, dat er heel hard aan werkt de vereniging weer tot een succes te maken.

In onze toekomstvisie moest het roer om. De wedstrijden willen we weer laten floreren, moeten daarom ook voldoen aan de kritische wedstrijdruiter en met die gedachte zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe wedstrijdlocatie.

Nu zijn wij RJVAssen, dus waar wil je dan graag je thuisbasis hebben? Juist in Assen!

Na een plezierig gesprek met Engelina van der Veen van Hippisch Centrum Sunrise Stables waren alle dames het er snel over eens dat dit een prachtige nieuwe thuisbasis zal zijn. Aan beide kanten werd deze ervaring gedeeld zodat wij een samenwerking zijn aangegaan.

Deze toplocatie biedt alles wat de veeleisende ruiter zich kan wensen. Het belangrijkste is natuurlijk de perfecte Semper Equitare bodem met eb- en vloed systeem van zowel de wedstrijdbaan (25x65m) als de inrijbaan (20x40m). Maar ook de uitstekende horeca, de goede bereikbaarheid -gelegen dicht aan de A28-, de ruime parkeergelegenheid en de mogelijkheid tijdens concours een stal te huren is zoals men deze in de omgeving weinig aantreft.

Ook het buitenterrein is voor het organiseren van wedstrijden van zeer goede kwaliteit. Bovendien kunnen alle deelnemers onze outdoor-wedstrijden verrijden in geheel gesloten ringen!

Ook recreatie-activiteiten zijn nieuw leven ingeblazen. Diverse buitenritten zijn verreden. Kijk regelmatig op de site www.rjva.nl voor actuele informatie. 

Het bestuur is er van overtuigd voor de toekomst een stap in de goede richting gezet te hebben. We hopen alle leden en donateurs te mogen begroeten in Assen in de vorm van wedstrijdruiter, recreatiedeelnemer, vrijwilliger of toeschouwer.

Marika Hollander-Eggens, Astrid Schutterop, Alette Craig-Van Dijk en Hester de Rijk.